2024. május 2. - Zsigmond

Előre menekülne az SZDSZ

Már szinte biztos, hogy lesz rendkívüli küldöttgyűlés az SZDSZ-ben kipattant botrányokat követően; sőt úgy néz ki, rögtön kettő is - számol be a Magyar Nemzet. A párt ügyvivői testületének és parlamenti frakciójának tegnapi közös tanácskozása után Kóka Já
2008. március 26. szerda 11:05 - Hírextra
A lapnak interjút adó Mali Zoltán drávapiski polgármester kijelentette, hogy az SZDSZ tagjainak 15 százaléka Baranyában él, de a pártot egy fővárosi, belvárosi elit irányítja; Kóka nulla közeli állapotban van, nagyon gyorsan távoznia kell.

Kóka János pártelnök már az ügyvivők és a frakció közös, zártkörű tanácskozása előtt közölte, hogy rendkívüli küldöttgyűlés összehívására fog javaslatot tenni. Így is történt: a politikusok három és fél órányi tanácskozás után úgy döntöttek, hogy rendkívüli küldöttgyűlés összehívását javasolják a párt parlamentjeként számon tartott országos tanácsnak.

A rendkívüli tisztújítást az országos küldöttgyűlés rendelheti majd el. A második tanácskozáson nem csupán a pártelnök személyéről dönthetnek majd, hanem az SZDSZ valamennyi választott tisztségviselőjéről; a teljes ügyvivői testületről, valamint az országos tanács tagjairól is.

Az SZDSZ alapszabályát is módosítani kívánják. Szigorúbb lesz a szavazási jogosultság ellenőrzése, sőt a tisztújító - tehát a második - küldöttgyűlésre vélhetőleg már új küldöttek is érkeznek majd. A tisztújító küldöttgyűlést így már a rendkívüli gyűlésen elfogadott új szabályok szerint tartanák meg.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását