2022. szeptember 26. - Jusztina

A magyar-lengyel barátság napja Debrecenben

A magyar és a lengyel köztársasági elnök levélben köszöntötte a magyar-lengyel barátság napja szerdai debreceni programsorozatának résztvevőit. Az eredeti tervek szerint mindkét államfő részt vett volna a debreceni programokon, de Lech Kaczynski belpoliti
2008. március 26. szerda 13:49 - Hírextra
A lengyel államfő levelében - amelyet Robert Draba államtitkár olvasott fel - a partneri együttműködés, az összefogás jelentőségét hangsúlyozta.

Sólyom László - akinek üzenetét Bitskey Botond helyettes államtitkár tolmácsolta - arra kérte a résztvevőket, hogy őrizzék meg a magyar-lengyel barátság kincsét.

A Református Kollégium Oratóriumában rendezett ünnepség házigazdája, Bölcskei Gusztáv református püspök a szabadság szeretetének, a felebaráti szeretetnek és a kiengesztelő szeretetnek a hármas igazságáról beszélt, ami tetten érhető a magyar-lengyel barátságban.

Kósa Lajos Debrecen, és Adam Wasilewski, a testvérváros Lublin polgármestere egyaránt ara hívta fel a figyelmet, hogy gyerekeinknek sűrűbben kell látogatniuk egymást a mélyen gyökerező barátság megtartása, őrzése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását