2024. május 3. - Tímea, Irma

Horváth Csaba tervezetéről szavaznak

A kormánypárti frakciók rövidesen véglegesülő álláspontjától függően kerülhetnek napirendre csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés ülésén az egészségügy szerkezetátalakításával kapcsolatos újabb döntések Horváth Csaba előterjesztésében - közölte a Városháza kom
2008. március 25. kedd 18:52 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta: a kabinet ülésén John Emese SZDSZ-frakcióvezető és Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes is felvetette, hogy ezzel a kérdéssel ne most, hanem áprilisban tárgyaljon a közgyűlés. John Emese szerint számos olyan eleme van az anyagnak, amiben előrelépés történt, de a közgyűlésig hátralévő két nap alatt, illetve mivel a szakbizottság sem tárgyalt róla, az SZDSZ-frakció nem tudja támogatni a javaslatot.

A kommunikációs igazgató közölte, hogy végső döntés nem alakult ki ez ügyben, de a kabinet ülésén az körvonalazódott, hogy márciusban nem tárgyal erről a közgyűlés. Cél az, hogy mindkét koalíciós frakció támogatni tudja az előterjesztést. Körvonalazódott egy menetrend is az áprilisi közgyűlésig - jegyezte meg. Hozzátette, hogy ennél a napirendi témánál is, de az egész közgyűlésen azzal kell számolni a kormánypártoknak, hogy nem lesz meg az egyfős testületi többségük, mivel egy SZDSZ-es politikus, Lakos Imre külföldön tartózkodik.

Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes a kabinet elé benyújtott javaslatában egyebek közt 350 millió forint körüli összeget igényelt az új egészségügyi modellhez. Ebből 250 milliót egy hatástanulmányra és a konzulensek kiválasztására költenének. A tanulmányt áttekintő kontrollcsoport működéséhez további forrásra lenne szükség - jegyezte meg. A főpolgármester-helyettes 30 millió forintot igényelne az új modell projektirodájának létrehozásához, 10 millió forintot pedig az új kórház holding, a Fővárosi Egészségközpont Zrt. megalapításához, s ennek részeként a vezérigazgatói pályázathoz kérne. Az előterjesztés gyakorlatilag megduplázná az önkormányzat egészségüggyel foglalkozó részlegét, létrehozna egy új kvázi egészségügyi bizottságot és egy párhuzamos hivatali részleget. Ez utóbbival a főpolgármester-helyettes szerint nem kiváltanák a hivatal jelenlegi egészségügyi ügyosztályát, hanem kiszolgálnák azt.

Nyáry Krisztián elmondta azt is, hogy a városvezetés csakúgy, mint a múlt héten a szakbizottság, nem tárgyalt a János kórház szakmai struktúrájáról és a nemrég megvalósított integrációval összefüggő további pénzügyekről. Horváth Csaba előterjesztése szerint az önkormányzat idén 200 millió forintot biztosítana az intézmény beruházásaira, fejlesztéseire. Januárban a főváros már 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott a János kórháznak. Tavaly a János, a Margit és a Budai Gyermekkórház integrációja kapcsán a gyermekkórház végelszámolásához csaknem 500 millió forintot biztosítottak.

Az MTI fővárosi képviselőktől értesült arról, hogy Havas Szófia szocialista egészségügyi tanácsnok, a János kórház korábbi orvos-igazgatója ismét az intézményben dolgozik, ezúttal a főigazgató tanácsadójaként.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását