2024. április 26. - Ervin

Csütörtökön tárgyalják a használtbusztender-jelentést

Csütörtökön kerülhet napirendre a BKV felügyelő bizottsága által készített, a közlekedési vállalat használtbusz beszerzésével foglalkozó vizsgálat, miután hétfői ülésén a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottsága a közgyűlés elé bocsátotta azt.
2008. március 25. kedd 18:31 - Hírextra

A bizottság elnöke által kezdeményezett határozati javaslatot hatan támogatták, hárman ellenezték és egy tag tartózkodott. Az ülésen tízen vettek részt.

A vizsgálat eredményét Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester továbbította a gazdasági bizottságnak.

A felügyelőbizottság (fb) tagjai szerint kommunikációs stílusváltásra, a hibák őszinte beismerésére lenne szükség a cég tájékoztatásában. Elmondták, hogy a kommunikációt elemző külső szakértői jelentés megállapította azt is, hogy a cég vezetői nagy nyomás alatt dolgoznak, politikai támadások kereszttüzében állnak. Ez sem magyarázhatja azonban az olyan "hamis tájékoztatást", ami megvalósult a vezérigazgató fiának pozíciójával kapcsolatban - idézték az fb-tagok a szakértői jelentést.

Székely Gábor elnök elmondta, hogy a közbeszerzési kiírásában alapvető jogi gondot nem találtak, de az sok problémát tartalmazott. Ha ennek alapján megkötötték volna a szerződést, abból a BKV-nak hátrányai származtak volna - jegyezték meg az fb tagjai.

Hozzátették, hogy az ülésen Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató elmondta: ő hagyta jóvá a tender kiírását. Székely Gábor szerint ez viszont nem jelenti azt, hogy ő maga készítette volna az általa aláírt iratot.

A hiányosságok közt szerepel egyebek között az, hogy nem határozták meg a meghiúsulási és késedelmi kötbérek mértékét, a fizetési módot, a vetítési alapot - rögzítette egy másik szakértői anyag. Az fb szerint célszerű lett volna hibás teljesítési kötbért és teljesítési biztosítékot is kikötni.

Az fb jogi összeférhetetlenséget nem állapított meg annak kapcsán, hogy Antal Attila vezérigazgató fia annál a cégnél dolgozott, amelyik az egyetlen nyertes ajánlatot beadta.

A BKV használt, Volvo típusú csuklós autóbuszokat vásárolt volna a genfi közlekedési vállalattól, egy magyarországi közvetítő cégen keresztül.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását