2024. május 5. - Györgyi

Az MSZP-nek is vannak "fiktív tagjai"

Kiskunhalason olyan személyek is kaptak Gyurcsány Ferenc pártelnöktől levelet az elmúlt napokban, akik nem tudtak arról, hogy az MSZP helyi szervezetének tagjai - közölte Halász Balázs kiskunhalasi önkormányzati képviselő kedden az MTI-vel; Jekő Attila, a
2008. március 25. kedd 11:36 - Hírextra

"Erős a gyanú, hogy továbbra is vannak fiktív tagok az MSZP kiskunhalasi szervezetében, mert többen eljuttattak hozzánk olyan leveleket, melyekben Gyurcsány Ferenc pártelnök arra kéri a tagokat, hogy minősítsék az MSZP politikáját" - mondta a kiskunhalasi fideszes politikus.

Halász Ferencnek beszámolt arról, két levél címzettje is jelentkezett, akik nem tudtak arról, hogy az MSZP szervezetébe beléptek volna.

Jekő Attila, az MSZP kiskunhalasi szervezetének alelnöke az MTI megkeresésére elmondta: adminisztrációs hiba miatt kaptak levelek többen, akik a tavaly elvégzett tagrevízió előtt még a tagnyilvántartásban szerepeltek.

"Az MSZP szóróanyagokat terjesztő külső cég még valószínűleg nem kapta meg a tagrevízió után hivatalos tagnévsort, ezért fordulhatott elő, hogy azok is kaptak a pártelnök aláírásával küldött levélből, akik korábban a tagnyilvántartásban szerepeltek" - mondta Jekő Attila.

Hozzátette: az MSZP helyi szervezeténél eddig senki sem reklamált az ügy miatt, ennek ellenére kérték a pártközpontot, hogy az ügyet rendezzék.

Az MSZP kiskunhalasi szervezetének korábban az előzetes letartóztatásban lévő Zuschlag János volt az elnöke, aki komoly "szervezőmunkával" több száz főt beléptetett. Az MSZP országos központja tagrevíziót rendelt el, és Szekeres Imre, az MSZP alelnöke jelenlétében 2007 decemberében 104 taggal újjáalakult a helyi szervezet.

A tisztújításon Várnai Lászlót, a város polgármesterét választották meg elnöknek, de a taggyűlésen csak mintegy ötvenen szavaztak.

A kiskunhalasi központú, 8-as számú országgyűlési választókerületben lévő négy település szervezetében van összesen 104 tag, melyek közül a városi szervezetnek 70 tagja van, akik közül ötvenen szavaztak a tisztújításon - mondta Jekő Attila.

Az MSZP tagjai március 15-től kaptak levelet, az "országos véleménynyilvánító pártszavazás" keretében, melynek eredményét ezen a héten összesítik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását