2024. április 26. - Ervin

Jacques Rogge kecskéje és káposztája: Kína és Tibet

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) a tibeti erőszak gyors befejezését sürgeti, de a legfontosabbnak továbbra is azt tartja, hogy "a lehető legjobb ötkarikás játékokra kerüljön sor augusztusban, Pekingben".
2008. március 23. vasárnap 18:33 - Hírextra
"A NOB már kifejezte reményét, hogy a konfliktus mielőbb békésen megoldódik. Az erőszak minden formája ellentétes az olimpia értékrendjével és szellemével" - olvasható Jacques Rogge elnök közleményében, melyet a hétfőn, Olümpiában sorra kerülő lánggyújtó ceremónia előtt hozott nyilvánosságra.

A belga sportdiplomata egyúttal ismét kifejezte, hogy az olimpia segíthet a pozitív változások megindításában Kínában, ugyanakkor úgy fogalmazott: a játékok nem csodaszer, amely minden ilyen problémát azonnal megold.

Múlt hétfőn, a Kína elleni sikertelen tibeti népfelkelés 49. évfordulóján kezdődtek zavargások, amikor a pekingi olimpia ellen tiltakozó több száz tibeti emigráns megpróbált Indiából Tibetbe eljutni. Hivatalos adatok szerint eddig 22-en veszítették életüket, és több mint 600-an sebesültek meg. A száműzetésben élő tibetiek szerint legkevesebb 100 halottja van a lhászai és más, tibetiek lakta kínai körzetekben történt összetűzéseknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását