2024. május 3. - Tímea, Irma

Bachot rekonstruálták

Szenzációs bemutatóval nyílt meg szombaton a Bach Múzeum új tárlata a németországi Eisenachban. Szakemberek rekonstruálták az 1750-ben elhunyt Johann Sebastian Bach, a világhírű zeneszerző arcmását. Az eseményre a zenészakma és a rajongók is szép számmal
2008. március 22. szombat 19:52 - Hírextra
A Johann Sebastian Bach (1685-1750) munkásságát bemutató múzeumban frissen megnyílt időszaki kiállításának, a „Bach az orvostudomány tükrében” című tárlatnak igazi szenzációja az a rekonstruált fej, melyet Caroline Wilkinson skót antopológusnő készített el a világhírű komponista koponyája alapján. Az orvostan és a kriminológia legújabb vívmányainak segítségével megszületett fejszobor azt bizonyítja, hogy már eddig is reális képet kaptunk Bachról.

A tudósok számára korábban csupán egyetlen fogodzó volt azzal kapcsolatban, hogyan nézett ki a lipcsei Tamás Templom kántora és virtuóz orgonistája. Az eddig ismert, 1746-ból származó Bach-portré alkotója Elias G. Hausmann volt: a muzsikus dokumentálhatóan modellt ült a festőnek. Ezzel a (viszonylag) öregkori olajképpel nagy hasonlóságot mutat, a most kiállított, viaszból készült fej.

Jörg Hansen, a türingiai Bach Múzeum igazgatója szerint immáron minden kétely elhárult azzal kapcsolatban, hogy milyen arcvonásai voltak valójában a 65 évesen elhunyt zeneszerzőnek. A barokk-korszak "sztárjának" időszaki tárlata az eisenachi Wartburg Vár tövében november elejéig várja az érdeklődőket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását