2022. július 1. - Tihamér, Annamária

Vádemelés a Google ellen

A németországi zsidóság Központi Tanácsa bíróság elé akarja állíttatni a Google amerikai internetes vállalkozást, mivel "leányvállalatával, a videomegosztó YouTube együtt bűnös fajgyűlölet és hátrányos megkülönböztetés terjesztésében" - közölte Stephan Kr
2008. március 21. péntek 18:57 - Hírextra

Példaként említett egy videofelvételt, amelyen horogkeresztes háttér előtt elégetik Paul Spiegelnek, a Központi Tanács néhai elnökének fényképét. A film hónapokon keresztül lehívható volt a YouTube-ról. Ugyanakkor a főtitkár szerint semmi jel nem mutatott arra, hogy hatékonyan felléptek volna az ilyen tartalom ellen. A konszern visszautasította a szemrehányásokat. Kay Oberbeck, a Google egyik szóvivője kijelentette: "Tudatában vagyunk felelősségünknek".

A Google saját állítása szerint már több mint három éve együtt dolgozik egy civilszervezettel azon, hogy távol tartsák az ifjúságtól a veszélyes anyagokat. Felhasználók bejelenthetik a kártékony tartalmú videókat és panaszaikat jól képzett munkatársak felülvizsgálják mondta Oberbeck. A letiltott felvételek pedig - egy speciális technológiának köszönhetően - ismét nem lesznek feltölthetők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását