2022. augusztus 19. - Huba

Önkorbácsolás a szigeteken

Az idei nagypénteken is az immár hagyománnyá vált keresztrefeszítésekkel és önkorbácsolásokkal emlékeztek a Fülöp-szigetek északi részének több városában Jézus Krisztus halálára. Legalább harmincan jelentették be, hogy keresztre feszíttetik magukat, miköz
2008. március 21. péntek 09:38 - Hírextra
Csak San Pedro Cutud városában, ahol a nagypéntek turisták ezreit vonzó látványossággá vált, huszan vállalták, hogy egy kétkilométeres szakaszon cipelik végig a krisztusi keresztet, egészen a helyi "kálváriadombig". Már helyi hírességnek számít Ruben Enage 47 éves ács, akit az idén immár huszadik alkalommal feszítenek meg 1985 óta. Enage ugyanis fogadalmat tett a húsz "penitenciára", miután csodás módon életben maradt egy állványról történt lezuhanás után, és azóta valahányszor nem teljesítette ígéretét, valaki megbetegedett a családban.

"Addig folytatom, amíg testen elviseli a tenyerembe vert 15 centiméteres szögek okozta fájdalmat" - mondta az ács.

Hasonló passiójelenetek zajlottak le nagypénteken a Fülöp-szigeteki Pampagna tartomány más városaiban, köztük San Fernandóban és Santa Luciában is.

A csendes-óceáni szigetország katolikus egyházi vezetői ugyanakkor felszólították a híveket, hogy tartózkodjanak a keresztrefeszítésektől és a nyilvános önkorbácsolásoktól, hogy ne változtassák "cirkusszá" a nagyhetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását