2024. április 20. - Tivadar

Kihirdették a győzteseket

Kihirdették a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. által indított Asztali Kultúra Napja 2007 pályázat győzteseit. A patinás porcelángyár azért hirdette meg a pályázatot, hogy felhívja a figyelmet az asztali etikett és a szépen terített asztal fontosságára, a
2008. március 21. péntek 14:49 - Hírextra

A versenyt több kategóriában hirdették meg. Az általános iskolások között Nikolausz Kata, a Szuloki Általános Iskola tanulója lett az első, a középiskolások közül a barcsi Pauza Kata, az otthon kategóriában - amelyre elsősorban háziasszonyok nevezhettek - a győri Horváth Viktória, a fotópályázaton pedig az ugyancsak győri Tóth Norbert győzött.

Az általános- és középiskolásoktól rajzokat, novellákat, fotókat vártak, amelyek témájukban az otthoni étkezéshez, a terített asztalhoz kapcsolódnak.

A fotó kategória célja az volt, hogy a pályázók a terített asztal hangulatát, harmóniáját művészi szemszögből mutassák be.

A nagy érdeklődésre való tekintettel két hónappal meghosszabbították az eredeti beküldési határidőt. A 105 pályázó több mint 290 művét szakmai zsűri értékelte.

A díjazott pályaművek megtekinthetők a www.zsolnay.hu weblapon. A nyertesek díjai elsősorban Zsolnay porcelánkészletek voltak. A tanulók felkészítő tanárait is díjazták.

Az iskolások első három helyezettje osztályával együtt részt vehet egy gyárlátogatáson, és a júniusi nyílt napon lehetőségük lesz egy-egy Zsolnay-tárgy megfestésére.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását