2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Megvalósítják a vételi ajánlatot

A BMC Software (NYSE:BMC) bejelentette, hogy közvetlen teljes tulajdonú leányvállalata a Bengal Acquisition Corporation megkezdte a BladeLogic (NASDAQ:BLOG) összes forgalomban lévő részvényének felvásárlására tett ajánlata végrehajtását részvényenként 28
2008. március 21. péntek 18:01 - Hírextra

A készpénzes felvásárlásra a 2008. március 21-én tett hivatalos vételi ajánlatnak megfelelően, a BMC, a Bengal Acquisition Corporation és a BladeLogic között 2008. március 17-én létrejött, a BMC és a BladeLogic által 2008. március 17-én nyilvánosságra hozott Egyesülési Terv és Megállapodás szellemében kerül sor.

Amennyiben a vételi ajánlat határidejének meghosszabbítására nem kerül sor a vételi ajánlat és BladeLogic részvényeseit megillető visszalépési jog határideje 2008 április 17-én, Boston, Massachusetts, USA helyi idő szerint éjjel 12:00 órakor lejár. A vételi ajánlatnak nincsenek finanszírozási kondíciói. A vételi ajánlat a fent említett Vételi Ajánlatban felsorolt szokásos feltételek teljesülése esetén érvényes, beleértve, hogy a felkínált részvények száma a BMC tulajdonában lévő részvényekkel együtt teljesen felhígított részvénytőke alapon kiteszi a BladeLogic legalább többségi részvénypakettjét.

A vételi ajánlat ellenében benyújtott részvények ellenértékének kiegyenlítését és az egyesülési szerződésben foglalt tranzakció lezárását követően a BladeLogic a BMC teljes tulajdonú érdekeltségévé válik. A BladeLogic igazgatótanácsa egyhangúan az ajánlat elfogadását javasolja a részvényeseknek.

A vételi ajánlat pontos feltételei felsorolásra kerülnek a BMC és a Bengal Acquisition Corporation által az értékpapír felügyeletnek (Securities and Exchange Commission, SEC) a mai nap folyamán benyújtandó Vételi Ajánlatban és Részvény Átruházási Dokumentumban és a csatolt iratokban. A BladeLogic ezzel párhuzamosan a mai nap folyamán a vételi ajánlattal kapcsolatosan 14D-9 formátumú felhatalmazási és javaslattételi beadványt nyújt be az értékpapír felügyeletnek. A Vételi Ajánlat, a Részvény Átruházási Dokumentum és minden kapcsolódó irat, valamint a felhatalmazási és javaslattételi beadvány másolatai ingyenesen megszerezhetőek a vételi ajánlat információs felhatalmazottjánál, a MacKenzie Partners, Inc., tanácsadó cégnél a (800) 322-2885 és a (212) 929-5500 telefonszámokon. A vételi ajánlat letétkezelőjeként a Computershare Trust Company, főszervezőjeként a Merrill Lynch & Co. működik közre.

Mit kell tudni a BMC Software cégről?

A BMC Software olyan vállalati menedzsment megoldásokat szállít a világ minden tájára, amelyek révén a cégek automatizálhatják és speciális igényeikkel összhangba hozhatják informatikai rendszerüket. A BMC üzleti szolgáltatásmenedzsment megoldásai a vállalati rendszerekre, alkalmazásokra, adatbázisokra és szolgáltatásmenedzsmentre terjednek ki. A BMC árbevétele a 2007. december 31-én befejeződött pénzügyi évben 1,7 milliárd dollár volt. További információkat a www.bmc.com weblapon olvashatnak.

Mit kell tudni a BladeLogic cégről?

A BladeLogic kiváló adatközpont-automatizáló szoftvereket szállító cég, ügyfelei között a Fortune 500-as listájának számos tagja megtalálható, köztük a világ száz legnagyobb cége közül 21, a tíz legnagyobb repülő- és űripari, illetve hadiipari cég közül három, a 25 legnagyobb kereskedelmi és takarékbank közül hét, az öt legnagyobb értékpapír cég közül három, a három legnagyobb szórakoztatóipari cég közül kettő, a három legnagyobb általános kereskedelmi cég közül kettő, a 12 legnagyobb gyógyszeripari cég közül hét és a tíz legnagyobb távközlési cég közük ugyancsak hét. A BladeLogic adatközpont-automatizáló szoftverei lehetővé teszik a vállalatoknak, szolgáltatóknak és kormányszerveknek, hogy könnyedén böngésszék, konfigurálják, foltozzák, naplózzák és kijavítsák a tényleges és a virtuális szervereket és alkalmazásokat, így ügyfeleik lefaraghatják adatközpontjuk működési költségeit, javíthatják a szolgáltatások minőségét, fokozhatják a biztonságot és a megfelelőséget. A BladeLogic központja az USA Massachusetts államában, Lexingtonban található. További információkat a www.bladelogic.com weblapon találhatók.

A közlemény számos olyan előretekintő megállapítást tartalmaz, amely kockázatokat és bizonytalanságokat hordoz, illetve feltételezéseken alapul. Ha ezek a kockázatok vagy bizonytalanságok beteljesednek vagy ezek a feltételezések nem bizonyulnak helytállónak, a BMC és leányvállalatai eredményei lényegesen eltérhetnek az előretekintő megállapításokban foglaltaktól. A múltbeli tényekre vonatkozó megállapítások kivételével bármely megállapítás minősülhet előretekintőnek, például a következőkre vonatkozók is: az ügylet várható haszna és költsége; a cégvezetés ügylettel kapcsolatos tervei; az ügylet lezárásának tervezett időpontja; az ügylet sikeres lezárása, azaz a különféle zárási feltételek teljesítése és a hatósági jóváhagyások megszerzése; a vezetők nyilatkozatai a cég jövőbeni működésével kapcsolatos terveikről, stratégiákról és céljaikról, beleértve az integrációs tervek végrehajtását; valamint a várakozásokat és feltételezéseket tükröző egyéb nyilatkozatok. A kockázatok és bizonytalanságok közé tartozik az a lehetőség is, hogy az ügylet nem hozza meg a várt hasznot; az ügyletet nem sikerül vagy nem a tervezett időpontban sikerül lezárni; a tranzakcióval kapcsolatos bizonytalanságok vagy egyéb tényezők miatt az ügylet lezárása előtt a BladeLogic a vártnál rosszabb teljesítményt nyújt; a felek képtelenek sikeresen végrehajtani az integrációs stratégiát; beteljesednek azok a kockázatok, amelyeket a BMC és a BladeLogic az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez időről időre beadott jelentéseiben – köztük a 2007. december 31-én befejeződött pénzügyi negyedévről 10-Q formanyomtatványon beadott negyedévi jelentéseiben – taglalt. A BMC semmiféle kötelezettséget nem vállal előretekintő megállapításainak frissítésére, ez nem is áll szándékában.

A BMC, a BMC Software és a BMC Software logo a BMC Software, Inc. cég kizárólagos tulajdonát képezi, és szerepel az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatalának nyilvántartásában. Lehet, hogy más országok is bejegyezték, vagy bejegyzésük folyamatban van. Lehetséges, hogy a közleményben szereplő többi márkavédjegyet, szolgáltatási védjegyet és logót is bejegyezték az Egyesült Államokban és más országokban, vagy bejegyzésük folyamatban van. A többi márkavédjegy vagy bejegyzett vett márkavédjegy birtokosaik tulajdonában van.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását