2021. október 23. - Köztársaság kikiált., Gyöngyi

Papok, fegyverbe!

Fegyverkezésre buzdítja a papokat a rendőrség Oroszország egy középső területén, hogy felvehessék a harcot az ikonrablókkal.
2008. március 20. csütörtök 08:31 - Hírextra

A rendőrség azt tanácsolja, hogy forduljanak a papok lőfegyvertartási engedélyért a belügyminisztériumhoz. A sajátos javaslat előzménye, hogy fegyveres banditák az utóbbi időben kifosztottak több olyan templomot, amelyek eldugott helyeken vannak, és mire a rendőrség megérkezett, már rég bottal üthette a tettesek nyomát.

A kosztromai terület egyházi elöljárója azonban nem tartja jó ötletnek fegyverbe szólítani a papságot, mert a Biblia tiltja az ölést, és ha egy pap mégis elköveti ezt a bűnt, ki kell őt taszítani a rendből. Andrej Kazarin atya ugyanakkor a templomőrök, harangozók, sekrestyések felfegyverzését nem helytelenítené.

Tavaly az ikonrablásoknak halálos áldozatul esett egy pap az Ural vidékén, egy másikat pedig lőfegyverrel megsebesítettek a bűnözők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását