2024. május 17. - Paszkál

"Megbeszéljük az új tulajdonosi programot Magyarországgal"

Az új tulajdonosi program keretében a kormány ösztönzi és segíti azt, hogy a magyar állampolgárok kedvezményes feltételekkel juthassanak tulajdonrészhez a nemzeti vagyont jelentő állami vállalatokban - mondta Molnár Csaba miniszterelnöki megbízott sajtótá
2008. március 20. csütörtök 18:02 - Hírextra
Az államnak, a kormánynak az a dolga, hogy ezt ösztönözze, s a megfelelő segítséget megadja - hangsúlyozta a szocialista parlamenti képviselő, majd rámutatott arra, hogy az "igazi újdonságot az állami ösztönzők és kedvezmények beépítése jelenti a rendszerbe".

Mint mondta: a kedvezményeknek három típusa lehet; vásárláskori árkedvezmény, részletfizetés, adómentesség, illetve adókedvezmények.

A politikus elmondta: az új tulajdonosi programról "nagyon széleskörű társadalmi egyeztetést" tartanak márciusban és áprilisban. "Megbeszéljük az új tulajdonosi programot Magyarországgal" - fogalmazott Molnár Csaba.

Elmondta: a program társadalmi és szakmai tanácsa április végére készíti el a koncepciót a kormány számára, miközben a miniszterelnöki honlapon több mint húsz kérdésre várják az érdeklődő állampolgárok válaszát, majd a beérkező véleményeket is összegzik.

A végleges kormánydöntés előtt, mint "a magyar nép véleményét", beépítik ezt is a kormány elé kerülő koncepcióba - mondta a miniszterelnöki megbízott.

Közlése szerint országjáró körutat is tartanak, s a legnagyobb városokban fórumokon ismertetik a lakossággal az új tulajdonosi program lényegét, majd az ott elhangzott véleményeket, javaslatokat rögzítik és szintén beépítik a végleges döntés előtti anyagokba. Valós társadalmi egyeztetést akarunk - hangoztatta a kormánypárti politikus.

Az április végén befejeződő szakmai és országos társadalmi egyeztetéseket követően a kormány május elején hozza meg a döntését, majd ősz elején az Országgyűlés elvégzi a szükséges törvénymódosításokat. Eközben azonban már zajlik az első részt vevő cégnek a tőzsdére való felkészítése is - tette hozzá, megjegyezve: erre a cégre március 31-ig tesz javaslatot a Magyar Nemzeti Vagyontanács.

A tervek szerint az első részvénykibocsátás még ősz végén megtörténhet - közölte Molnár Csaba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását