2024. április 20. - Tivadar

Vénül a rendezvény közönsége

"Sokan arra panaszkodnak, hogy a Salzburgi Ünnepi Játékok közönségének túlsúlyban lévő hajszíne egyre csak szürkül és fehéredik. Fel akarunk lépni ez ellen és ezért nemcsak a művészi utánpótlással, hanem a jó közönség utánpótlásával is törődünk" - közölte
2008. március 19. szerda 15:03 - Hírextra

Jürgen Flimm intendáns elmondta, hogy az ünnepi játékok keretében indul a "Fiatal Énekesek Program", ez a Michael Schade sztártenor által kezdeményezett Akadémia, amelyre az idén első ízben hívnak meg tizenegy egészen fiatal és rendkívül tehetséges énekest a világ minden részéből. "A cél az, hogy néhány éven belül amolyan salzburgi énekes együttest hozzunk létre" - mutatott rá Flimm és hangsúlyozta annak jelentőségét, hogy az énekesek az ünnepi játékok mindenkori operaelőadásainak közelében nyerjenek kiképzést.

"Az ilyesmi nem egy táborban megy végbe, hanem az ünnepi játékok színpadán. Szükséges, hogy a fiatal énekesek képesek legyenek rövid időn belül beugrani, ha az opera szereplői közül valaki lemondja a fellépést - magyarázta. Hozzátette azonban, hogy ha senki nem betegszik meg, akkor is hallhatók lesznek fiatal énekesek a jövőben. Tervezik továbbá, hogy egyes mesterkurzusok nyilvánosak lesznek és a Mozarteum Zenekar záró hangversenyt is ad Ivor Bolton vezényletével.

Az Ifjúság Éve" Ünnepi Játékok programjában szerepel továbbá a Bécsi Filharmonikusok számos műsora gyermekek és fiatalok részére, 12 különböző ifjúsági bérlet lesz váltható opera és színi előadásokra, valamint koncertekre. Stephen Langridge, az Otello rendezőjének vezetésével külön "szemináium" foglalkozik majd azzal a kérdéssel, vajon lehet-e valaki annyira féltékeny, hogy még gyilkosságra is képes legyen.

Fellép az Ünnepi Játékokon az Attergau Zenei Intézet, különféle műsorokban szerepel a venezuelai Simon Bolivar Youth Orchestra és életre hívtak egy salzburgi gyermekkórust, amely a tervek szerint az Otello előadásán esik át a tűzkeresztségen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását