2023. március 23. - Emőke

A Fidesz segít a devizahiteleseknek

A Fidesz-kormány nagyobb költségvetési kiadásokkal és adócsökkentésekkel próbálna könnyíteni a svájci frank drágulásától szenvedő devizahitelesek helyzetén, és ez az egyik fő tényezője a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szembeni "negatív hozzáállásnak", ám a piaci hangulat, valamint az EU részéről megnyilvánuló nyomás végül jó eséllyel rászorítja majd a magyar kormányt új IMF-egyezség megkötésére - áll londoni elemzők legújabb helyzetértékelésében.
2010. szeptember 3. péntek 16:34 - HírExtra
Az Eurasia Group nevű vezető londoni gazdasági-politikai kockázatelemző és tanácsadó csoport pénteki elemzése szerint a háztartásokat szorongató lakáshitelprést két járulékos tényező is erősíti: a pénzügypolitika - vagyis a még mindig viszonylag magas jegybanki kamatszint -, valamint a két éve érvényben lévő megszorító költségvetési politika.

E "háromszoros hitelprés" is magyarázza, hogy a Fidesz "miért ennyire negatív" az IMF és az EU hiány- és takarékossági irányelvei iránt.

A kormány úgy látja: a költségvetési politika az egyetlen eszköz, amellyel serkentheti a növekedést, és amellyel valamelyest könnyíthető lenne a devizahitelesek helyzete, ráadásul a lakosság körében széleskörű a támogatottsága az IMF elleni kormányzati támadásoknak - áll az Eurasia elemzésében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását