2024. április 29. - Péter

A párt szerint a kártya megtakarítás

Az MSZP szerint nem jelent kiadást, sőt megtakarítás a miniszterelnök által meghirdetett Start régió kártya, amellyel járulékkedvezményt biztosítanak egyes munkaadóknak. Erről az MSZP két országgyűlési képviselője, Török Zsolt és Teleki László beszélt sze
2008. március 19. szerda 16:32 - Hírextra

A Start régió kártya maximum három évig célzott adó- és járulékkedvezményt jelent a munkaadóknak és ezzel segíthet a legális foglalkoztatás bővülésében - közölte Török Zsolt, a programért felelős miniszterelnöki megbízott. Hozzátette: ez nem jelent pluszkiadást az államnak.

Teleki László szerint az állam a programmal megtakaríthat, mivel nem kell szociális segélyt fizetnie azoknak, akik munkához juthatnak ennek révén. Az MTI kérdésére, miszerint kedden a pénzügyminiszter arról beszélt, jövőre kevesebb pénz lesz adó- és járulékcsökkentésre, Török Zsolt azt mondta, ez nem érinti az Út a munkába programot. Hangsúlyozta: a Start régió kártyát a 47 leghátrányosabb térségben a halmozottan hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásához bocsátják ki.

A szocialista képviselő azt mondta, a Start régió kártya maximum 100 százalékos járulékkedvezményt jelent, de ha valakit csak két évig foglalkoztatnak, akkor csökken a kedvezmény mértéke.
Mint elhangzott, szeretnék növelni a legális foglalkoztatást, azt akarják elérni, hogy sokkal inkább megérje dolgozni, mint segélyen élni. Török Zsolt szerint a rendelkezések várhatóan 2009. január 1-től lépnek hatályba, ha az Országgyűlés elfogadja őket.

Teleki László azt mondta, az Út a munkához konferencia célja, hogy a programot bemutassák azoknak a roma vezetőknek, akik képesek tenni a kormány elképzeléseinek széles körű megismertetéséért. Kitért arra, hogy a konferencián az is elhangzott, ne csak a közhasznú munka területén segítsenek, hanem a szellemi tevékenység esetében is, hiszen több főiskolát, egyetemet végzett romának sincs munkája.

A képviselő szerint a társadalomnak látnia kell, hogy a magyarországi cigányság nem eltartott népcsoport akar lenni, hanem aktív kereső, aki hozzátesz a közös kasszához.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását