2024. április 24. - György

A fürdő bizonyított

A Hungarospa Hajdúszoboszló Zrt. részletes tervekkel és számításokkal bizonyította, hogy meg tud felelni az Európai Unió és a kormány által támasztott feltételeknek, így egy lépéssel közelebb került a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace Élményfürdő megvalósítása.
2008. március 19. szerda 13:44 - Hírextra

Nyitva áll az út, hogy a hajdúszoboszlói élményfürdő legyen a régió elsőszámú, kiemelt turisztikai projektje. Április első felében a szerződés ünnepélyes aláírására is sor kerülhet.

A magyar kormány 2007. július 25-i ülésén kiemelt projektként nevesítette a Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése – Aqua-Palace Élményfürdő” című projektet, melynek keretében a Hungarospa Zrt. 2,25 milliárdos támogatással építheti fel a több mint 4,5 milliárd forint értékű beruházást.

A Hungarospa menedzsmentje mára már az Európai Unió és a kormány által kért összes anyagot benyújtotta, melyet a bíráló bizottság március 11-én egyhangúlag elfogadott. A fejlesztés célja az, hogy Hajdúszoboszló nemzetközileg még elismertebb gyógyhely és fürdőváros legyen. Ezen cél elérését a kormány infrastrukturális fejlesztésekkel is támogatja, a város alig 10 km-re fekszik a 2006-ban átadott új autópálya-szakasztól, ezáltal is bekerülve Európa vérkeringésébe.

A létesítmény Európa legnagyobb fürdőkomplexumának részeként jön létre. A fedett élményfürdő 15000 m2-en, 1600m2 vízfelülettel, egyszerre ezer fő befogadására lesz alkalmas. A földszinten egy élményfürdő rendszert alakítanak ki, melyben lesz jégbarlangfürdő, mozi-fürdő, termálfürdő, barlangfürdő, római fürdő, Gangesz fürdő, tengeri fürdő és csúszdamedence is. Az első emeleten gyermek- és családi fürdő, szaunák, gőzkamrák, masszás zuhany, merülő medencék, a második szinten pedig uszoda és privátfürdők lesznek kialakítva.

A megvalósítással teljes körű lesz Hajdúszoboszló turisztikai kínálata. Ehhez a sikerhez sok ember összehangolt munkájára volt szükség, akiket köszönet illet meg. Az összefogással karnyújtásnyira került a Hajdúszoboszlói Aqua-Palace élményfürdő támogatói szerződésének aláírása. A közbeszerzési eljárás folyamatban van, ez év májusában elkezdődhet a kivitelezés, 2009 második felében pedig megnyitja kapuit a nagyközönség előtt a régió elsőszámú, kiemelt turisztikai beruházása.

Dr. Oláh Lajos, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke, az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács tagja

Kiadó: MSZP

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását