2024. április 30. - Katalin, Kitti

A bojkott nem megoldás

A tibeti események miatt a pekingi nyári játékok nyitóünnepségének bojkottját javasolta kedden a Magyar Olimpiai Bizottságnak (MOB) az SZDSZ Új Generáció. Schmitt Pál elnök az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy ez nem old meg semmit.
2008. március 19. szerda 19:41 - Hírextra

A MOB-elnök elmondta, hogy a korábbi hasonló akciókkal a melbourne-i a moszkvai, vagy a Los Angeles-i ötkarikás játékokon sem sikerült elérni azokat a politikai változásokat, melyeket a tiltakozók szerettek volna.

"Az egyedüli vesztesek a sportolók lennének" - hangsúlyozta az elnök.
Schmitt Pál megemlítette, hogy a nyári pekingi olimpiai játékok esetleges nemzetközi bojkottját a dalai láma is elutasította.

Emlékeztetett arra, hogy Tibet vallási vezetője kijelentette, ez a fellépés nem jelent megoldást a fennálló konfliktusra.

A MOB elnöke a távirati iroda azon kérdésére, hogy hányan képviselik Magyarországot a nyári játékokon elmondta, hogy a küldöttség kisebb lesz, mint legutóbb Athénban volt.

"Jelenleg 121 versenyzőnk szerzett kvótát az olimpiára, úgy gondolom, hogy 165-170 magyar sportoló utazhat Pekingbe" - fogalmazott.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását