2024. május 14. - Bonifác

Talmácsi: jól jöhet a végén a négy pont

Talmácsi Gábor jövő szerdán utazik el a gyorsaságimotoros- világbajnokság második futamára, a Spanyol Nagydíjra Jerezbe és a 125 kcm-esek címvédője bízik abban, hogy a technika ördöge nem tréfálja meg, mint legutóbb Katarban.
2008. március 18. kedd 19:20 - Hírextra

"Az idénynyitó Katari GP-n olyasmi fordult elő a motorral, ami csak a legritkább esetben történik meg, egészen egyszerűen megragadt a blokk. Szerencsére sikerült megoldani a helyzetet és versenyben maradtam, ám nem sokkal később ismét bekövetkezett a baj. Csak a tapasztalatomnak köszönhettem, hogy végül pontszerző helyen tudtam befejezni a viadalt" - mondta a Fóton rendezett sajtótájékoztatón a magyar motoros. "Nagyon fájt ez a hiba, rosszul éreztem magam a verseny után, hiszen az első helyről csúsztam hátra, s ha nincs ez a gond, akkor lett volna esélyem arra, hogy győzzek. Mindenesetre hosszú még a szezon, lehet, hogy a végén még nagyon jól jön a megszerzett négy pont."

Talmácsi elmondta, hogy azóta sikerült kiküszöbölni a hibát és jó esélyekkel várja a jövő vasárnapi megméretést Jerezben.

"Nagyon szép emlékek fűznek a pályához, hiszen egy évvel ezelőtt rajt-cél győzelmet arattam a Spanyol GP-n és a pályacsúcsot is én tartom. Csak az tudni nyerni Jerezben, aki tökéletesen ismeri és maximálisan össze tudja hangolni a pályát a motorral. Azt hiszem a világbajnoki sorozat legnehezebb, legkeményebb pályája a jerezi."

Talmácsi Gábor a 12. helyen végzett Losailban, a viadalt csapattársa, a spanyol Sergio Gadea nyerte meg.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását