2024. május 7. - Gizella

Négy kérdést hitelesített az OVB

Négy, a leendő egészségbiztosítási pénztárak működését érintő népszavazási kérdést hitelesített keddi ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). Alább a hitelesített kérdések.
2008. március 18. kedd 21:00 - Hírextra

A testület zöld utat adott a pénztárak részvényeire, működési formájára és szolgáltatási körére vonatkozó kérdéseknek, valamint egy olyan kezdeményezésnek is, amely teljes egészében hatályon kívül helyezné az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.

A hitelesített kérdések így szólnak:

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak részvényeinek száz százaléka a Magyar Állam forgalomképtelen kincstári vagyonába tartozzon?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag nonprofit gazdasági társaságokként működhessenek?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2008. évi I. törvény alapján megalakuló egészségbiztosítási pénztárak kizárólag egészségbiztosítási szolgáltatást nyújthassanak?

- Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül az egészségbiztosítási pénztárakról szóló 2008. évi I. törvényt?

Az OVB hitelesítő döntése ellen a Magyar Közlönyben történő közzététele után még fellebbezéssel lehet élni. Ha senki nem támadja meg a döntést, akkor a kezdeményezőknek 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy az országos népszavazást az államfő kiírja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását