2024. május 3. - Tímea, Irma

Marad a rektor

Szekeres Tamást választotta ismét a győri Széchenyi István Egyetem rektorává a felsőoktatási intézmény szenátusa hétfői ülésén. A régi-új rektor öt évre kapta a megbízást - közölte Író Béla, az egyetem főtitkára a szenátusi ülést követő sajtótájékoztatón.
2008. március 18. kedd 07:10 - Hírextra
Tájékoztatása szerint egyedül Szekeres Tamás nyújtott be pályázatot a rektori tisztségre. A szenátus titkos szavazáson 15 igennel, ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással választotta meg ismét az egyetem első számú vezetőjévé 2013. július 31-ig a jelenlegi rektort.

Szekeres Tamás a sajtótájékoztatón az egyetem előtt álló új kihívásokról szólva a minőségi fejlesztések fontosságát hangoztatta. Rámutatott, hogy az egyetem jövőjét meghatározó beruházások előkészítésén dolgoznak. Pályázati forrásból regionális információs központot szeretnének létesíteni, a mintegy 6,5-7 milliárd forintos fejlesztés közbeszerzési pályázatát a második fél évben szeretnék kiírni.

A felsőoktatási intézmény másik nagy ívű terve a nemzetközi oktatási központ, amely külföldről érkező hallgatókat fogadna. Ezzel a megoldással szeretnék ellensúlyozni az érettségizők évről évre csökkenő létszámát. A rektor rámutatott: a közlekedésépítő szak iránt német nyelvterületről máris nagy az érdeklődés, a zeneművészeti képzésbe pedig elsősorban szlovák hallgatók szeretnének bekapcsolódni.

Manherz Károly, az oktatási tárca szakállamtitkára szerint jól menedzselt intézmény a győri Széchenyi egyetem. A pozitívumok közül kiemelte az egyetem intenzív munkaerő-piaci kapcsolatait, mindenekelőtt azt az együttműködést, amelyet a győri Audi-gyárral alakítottak ki.

Szekeres Tamás 65 éves, 38 éve tevékenykedik a győri felsőoktatási intézményben. Nyolc évig töltötte be a főigazgató pozíciót az egyetem jogelődjénél, a Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolánál. Három éve rektora az intézménynek, amely 2002 elején nyerte el az egyetemi rangot. A győri egyetem jelenleg húsz alapszakon kínál a hallgatóknak tanulási lehetőséget. Három éven belül pedig húsz mesterszakot szeretnének indítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását