2024. május 2. - Zsigmond

Francia Filmnapok

A Francia Filmnapok keretében a legfrissebb francia filmtermés legjavát nézhetik meg premier előtt az érdeklődők április közepén kilenc magyarországi nagyvárosban; az eseményhez Budapest, Szeged, Pécs, Debrecen, Miskolc, Győr, Kecskemét mellett az idén Sz
2008. március 18. kedd 15:56 - Hírextra

A 12. alkalommal megrendezendő Francia Filmnapok programja vidéken április 10-től 21-ig, míg a fővárosban április 17-től 20-ig tart. Az esemény célja, hogy ízelítőt adjon azokból a francia filmekből, amelyeket a későbbiekben vetítenek a magyar mozikban - olvasható a közleményben. A vetítéssorozat keretében az alkotók - rendezők és színművészek - jelenlétében mutatják be a legkülönbözőbb stílusú és műfajú alkotásokat.

A nézők láthatják egyebek mellett Nadine Labaki Caramel című romantikus vígjátékát, amely Bejrútban, egy szépségszalonban játszódik, s öt különböző korú barátnő életét követi nyomon.
Claude Berri Egyedül nem megy című filmjében egy ügyefogyott, dadogós fiatal arisztokrata, egy anorexiás lány, egy zseniális és szívdöglesztő, ámde morcos szakács és az életből kifelé tartó, emlékeibe visszavonuló nagymama történetét mutatja be, Audrey Tautou-val a főszerepben.
Lorraine Levy a Csak egy csók című romantikus vígjátékban a párkapcsolatok természetét boncolgatja. Az alkotás Virginie Ledoyen-nel a főszerepben tanulságosan példázza, hová vezethet egyetlen csók.

A programban szerepel Francois Ozon legújabb alkotása, az Angel, amelyet a Berlini Film Fesztiválon Arany Medve díjra jelöltek. A történet 1905-ben Angliában játszódik, és egy fiatal írónő sikerekkel és ellentmondásokkal teli élettörténetét meséli el, Romola Garaival, Lucy Russellel és Charlotte Ramplinggal a főszerepben.

Cédric Klapisch drámájában, a Paris-ban - melynek egyik főszereplője Juliette Binoche - Romain Duris egy beteg fiatalembert alakít, aki éppen betegsége hatására kezd egészen más szemmel nézni az életre, az emberekre.

A szervezők közlése szerint a nézők láthatják a Lucky Luke - Irány a Vadnyugat című rajzfilmet is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását