2024. április 26. - Ervin

Bartók-Pásztory díjak

Pauk György hegedűművész, az Amadinda ütőegyüttes és Reményi Attila zeneszerző kapja az idén a Bartók-Pásztory-díjat, amelyet Bartók Béla özvegye, Pásztory Ditta alapított - közölték a szervezők az MTI-vel kedden.
2008. március 18. kedd 18:21 - Hírextra

A 24. alkalommal odaítélt elismerést Bartók Béla születésnapján, március 25-én adják át Budapesten, a Zeneakadémia épületében.

A díjátadás alkalmával Pauk György tiszteletére Kelemen Barnabás fiatal hegedűművész lép fel, az Amadinda Ütőegyüttes pedig - a Párizsból hazalátogató Károlyi Katalin közreműködésével - Ligeti György: Síppal, dobbal, nádihegedűvel című darabjából ad elő részletet, ezúttal szájharmonikán.

A Zeneakadémia neves professzoraiból álló szakmai grémium által odaítélt elismerést egy zeneszerző és egy zenei előadóművész kaphatja, a díjazottak között szerepelhetnek zenei együttesek is.
A Bartók-Pásztory díjat azoknak a művészeknek adományozzák, akik munkásságukkal jelentősen hozzájárultak a hazai zenei élet fejlődéséhez, Bartók Béla zeneszerző szellemiségének megőrzéséhez.

Az elmúlt több mint két évtizedben a díjat többek között olyan elismert művészek és zeneszerzők kapták meg, mint Fischer Annie, Cziffra György, Solti György, Kocsis Zoltán, Schiff András és Marton Éva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását