2024. április 30. - Katalin, Kitti

A házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját osztják szét

A házi gyermekorvosok vizitdíj-kompenzációját fogják szétosztani az összes háziorvosi praxis között; arról, hogy ez milyen elvek szerint történjen, még folynak a tárgyalások - mondta el Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kedden, Budapesten, miután megbe
2008. március 18. kedd 13:38 - Hírextra

"Jelenleg szabad forrás mindösszesen annyi áll rendelkezésünkre, amit a házi gyermekorvosok kompenzációjára fordítottunk. Ez havi szinten 280 millió forint" - fogalmazott a szaktárca vezetője. Ez arra elegendő, hogy a praxisok működtetése ne legyen veszélyben - tette hozzá.

Ez a szétosztandó kompenzáció csak a negyede annak, amit a vizitdíj-bevétel jelentett havi szinten az alapellátó orvosoknak - mondta Horváth Ágnes.

A tárcavezető újságírók előtt elmondta: az ellenzék által kezdeményezett népszavazás nehéz helyzetbe hozta az ágazatot, hiszen nőni fog az orvos-beteg találkozások száma. Az ebből adódó kiadást az év végéig 20 milliárd forintra becsülte a tárcavezető.

Hozzátette: a szakmai szervezetekkel konzultálni fog annak érdekében, hogy megoldást találjanak a finanszírozás javítására. Az elképzelések szerint a forrásnövelést összekötnék egyfajta teljesítmény-rendszerrel.

Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvény kapcsán Horváth Ágnes közölte: "sokan gondolkodnak koalíciós körökön belül különböző megoldásokon". Mint mondta, a befektetés szempontjából nehéz helyzetbe hozta Magyarországot a népszavazás eredménye.
"Értékelni kell a helyzetet, ezt teszik a koalíciós pártok is" - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását