2024. április 25. - Márk

A jövőből érkezett macska nagykövet lesz

Doraemont, a jövőből érkezett híres, macskára emlékeztető japán animációs figurát a manga képregény utazó nagykövetévé nevezik ki, hogy előmozdítsa a japán népi művészetek és általában a szigetország nemzetközi népszerűsítését.
2008. március 17. hétfő 08:43 - Hírextra

Doraemon egy gyerekeknek szóló japán manga képregény huncut és segítő figurája, amelyet Fudzsio F. Fudzsiko jegyez (akit valójában Fudzsimoto Hirosinak hívnak). 1969-ben tűnt fel először japán folytatásos képregényekben, majd tévésorozatok és rajzfilmek hősévé vált.

"Nagykövetté nevezve ki Doraemont azt szeretnénk, hogy külföldön jobban megértsék a japán animációs filmeket és jobban megszeressék a japán kultúrát" - mondta el az AFP-nek a japán külügyminisztérium illetékese. Szerdára tűzték ki a hivatalos ceremóniát, amelynek során egy Doraemonnak öltözött személy Komura Maszahiko külügyminiszter kezéből átveszi a megbízólevelét. Az animációs hős ezután nagy útra indul: videofilmeken mutatja be világszerte a japán élet különböző vonatkozásait.

Doraemon egy válságba jutott tízenéves megsegítésére érkezik a Földre a jöbővől és különböző futurista szerkentyűket vet be az ifjú érdekében. Minden japán jól ismeri, egész Ázsiában és a nyugati mangarajongók körében is népszerű.

A macskára emlékeztető robot az eredeti manga szerint 2112. szeptember 3-án "született". Súlya 129,3 kiló, 129,3 centi magas, ugyanilyan magasra képes felugrani és óránként 129,3 kilométeres sebességgel tud futni. Retteg az egerektől és gyűlöli a patkányokat, azok meg is ették a füleit. Doraemon hasán egy negyedik diemenziós zseb van, amelyből elképesztő futurisztikus eszközöket képes kiemelni.

A japán külügyminisztérium reméli, a kék macska képes lesz arra is, hogy igen sok emberrel a 21. században is megszerettesse a szigetországot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását