2024. május 16. - Mózes, Botond

Hamilton az élen

Lewis Hamilton, a McLaren pilótája indul az élről vasárnap a Forma-1 világbajnokság idei első versenyén, az Ausztrál Nagydíjon. A brit versenyző a BMW-Sauber lengyel pilótáját, Robert Kubicát előzte meg a szombati időmérő edzésen.
2008. március 15. szombat 08:49 - Hírextra
Ők ketten indulhatnak az első sorból, őket a szintén McLaren-pilóta finn Heikki Kovalainen és a brazil Felipe Massa (Ferrari) követi.

A Ferrari világbajnoka, a finn Kimi Raikkonen, aki tavaly Melbourne-ben rajt-cél győzelmet aratott, technikai problémák miatt csak a 8. sorból, a 16. helyről indulhat. Raikkonen számára különösen azután jelentett ez csalódást, hogy a pénteki első időmérő edzésen még ő volt a leggyorsabb.

Ugyancsak várakozáson alul szerepelt az idén a Renaulthoz visszatért kétszeres világbajnok, a spanyol Fernando Alonso, aki csak a 12. leggyorsabb időt érte el.

Hamilton futotta a leggyorsabb időt a második és a harmadik körben, először 1'25''187-nél, majd 1'26"714-nél intették le. Így némi pszichológiai előnyre tett szerte a címvédővel szemben, aki tavaly csak az utolsó, brazíliai versenyen előzte őt meg egyetlen ponttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását