2024. április 25. - Márk

Kilencszeresére drágul a parkolóhelyek megváltása

Kilencszeresére drágul a parkolóhelyek megváltásának költsége Pécsett: a baranyai megyeszékhelyen a beruházóknak hétfőtől az eddigi 50 ezer és 100 ezer forint helyett 900 ezret kell fizetniük kocsibeállónként, ha azokat az előírások ellenére nem építik me
2008. november 9. vasárnap 06:26 - Hírextra
A város közgyűlésének a közelmúltban alkotott, a díjemelést is tartalmazó rendeletére azért volt szükség, mert a korábbi jelképes összegek inkább arra ösztönözték az építtetőket, hogy telkeiken a parkolóhelyek és garázsok rovására növeljék ingatlanaik hasznos, jobban értékesíthető alapterületét. A megváltásokból befolyt pénz pedig nem volt elegendő ahhoz, hogy az önkormányzat maga alakítson ki felszíni parkolóhelyeket, vagy építsen parkolóházakat, ezzel tovább romlott a sűrűn lakott városrészek parkolási helyezte.

A járművek elhelyezéséről szóló szabályokat az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 1997-es kormányrendelet tartalmazza, amely ugyanakkor eltéréseket is lehetővé tesz az önkormányzatok számára annak érdekében, hogy a beruházások ne hiúsuljanak meg azokban az esetekben, amikor a parkolók kialakítása valós akadályokba ütközik.
Pécsett erre hivatkozva 2005-ben csökkentették 50 ezer és 100 ezer forintra a megváltás korábbi, övezetekhez kötött 300 ezer, 800 ezer és 1,5 millió forintos költségét. A közgyűlés megítélése szerint a hétfőtől életbe lépő, egységesen 900 ezer forintos díj már megközelíti azt az összeget, amelybe egy parkolóhely létesítése kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását