2024. március 29. - Auguszta

Valótlan Fideszes állítások

Szakmailag megalapozatlan állításokkal riogat a Fidesz a Kormány Új Magyarország Lakás Felújítási Programjával kapcsolatban! A program bővül és egységesíti a lakásfelújítást célzó állami támogatások rendszerét, amelyre a kormány 2008-ban 10 milliárd forin
2008. március 14. péntek 09:56 - Hírextra

Nem igaz, hogy az alkalmazott anyagok és szerkezetek minősítése nem történik meg! A panelprogram megvalósításakor kizárólag megfelelőségi igazolással rendelkező anyagokat, termékeket lehet felhasználni. Ez a feltétel korábbi évek pályázataiban is szerepelt. Garanciális feltétel, hogy az idei évi pályázatban a kivitelezőnek a műszaki átadás-átvétel időpontjáig nyilatkoznia is kell, hogy megfelelőségi igazolással rendelkező anyagok, termékek kerültek beépítésre, melyet a műszaki ellenőr ellenjegyzéssel igazol. A pályázattal támogatott munkák döntő többségükben nem járnak szerkezeti beavatkozással, így csak akkor szükséges építési engedély megkérése, ha valóban szerkezeti változás történik.

Nem igaz az a vád, hogy kormány közeli cégek kerülnek monopolhelyzetbe a szellőzők tisztítási munkálatainak ellátásakor, ugyanis a kivitelezők kiválasztása kizárólag a pályázó lakóközösségek feladata. A szellőzők tisztítása, mint támogatott tevékenység nem a XI. kerület, hanem az OKF kérésére - a paneltüzek elleni védekezés miatt -került a pályázatba.

Valótlant állít a Fidesz akkor is, amikor a fűtés korszerűsítésének lehetőségét hiányolja! A panelprogramban eddig is lehetőség volt fűtési rendszerek szabályozhatóvá és merhetővé tételének támogatására. 2008-ban a fővárosban elindult az ÖKO-Program is, ami a távfűtött lakások fűtés-szabályozásának és mérésének kialakítását célozza meg. A programban nemcsak az iparosított technológiával épült, hanem a hagyományos technológiával épített távfűtött lakóépületek is pályázhatnak állami támogatásra.

A kormány által elindított program sikeres, sok lakóépület újult meg az elmúlt években. A jelenlegi érdeklődés alapján biztos, hogy felhasználásra kerül a rendelkezésre álló 10mrd forint, ezáltal még több épület korszerűsítése mehet végbe! Az elmúlt időszakban rajtunk kívüli tényezők miatt bekövetkezett drasztikus világpiaci árak emelkedésének ellensúlyozására jól használják ki az emberek a pályázatok adta lehetőségeket.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását