2024. május 2. - Zsigmond

"Mintha egy csupor mézben élnének"

"Mintha egy csupor mézben élnének" - számolt be egy méhszakértő egy kaliforniai házaspárról, amelynek házát teljesen belakták a méhek.
2008. március 14. péntek 08:42 - Hírextra

A szorgos rovarok hatalmas kaptárrá változtatták a San Marino-i ház falait, amelyekből helyenként szinte bugyog a méz.

A méhek évek óta békében élnek együtt a házaspárral, Helen és Jerry Stathatosszal. Nem is zavarják őket, jelenlétüket a szelíd zsongás mellett talán csak az jelzi, hogy a tapéta több helyen már elszíneződött a sárga nedűtől.

Az utóbbi időben azonban a rovarok aktivitása fokozódott. Dustin Mackey méhszakértőt azért rendelte ki a házaspár, hogy egy ablakot megtisztítson a méhektől és leszigetelje a padlót az emeleti hálószobában, ahol megnőtt a méhforgalom. "A házba lépve mindennek édes illata van, mintha egy csupor mézbe csöppentem volna" - számolt be élményéről a méhszakértő, aki elmondta, hogy a méhek a bejárati ajtó mellett egy külön résen közlekednek, amely mellett több ezer rovart látott.

A Stathatos-házaspár állítólag már 20 éve a méhek közelségében él. Nem is akarják kifüstölni őket, mint mondják, ehhez valószínűleg szét kellene bontani a házat, amelynek belső válaszfalai is bizonyára több millió méhnek nyújtanak otthont.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását