2024. április 27. - Zita

A program március 15.-én

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök este a Művészetek Palotájában, Orbán Viktor, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke délután a Fidesz nagygyűlésén, Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere pedig a Március 15. téri Petőfi-szobornál mond beszédet a nemzeti ünnepe
2008. március 14. péntek 17:13 - Hírextra

A miniszterelnök, a köztársasági elnök, és az Országgyűlés elnöke reggel részt vesz az állami lobogó ünnepélyes felvonásán a Kossuth téren, majd a Kossuth-szobor megkoszorúzásán.
Gyurcsány Ferenc és Sólyom László ezen kívül ott lesz a Kossuth-díjak átadásán a Parlamentben és a Művészetek Palotájában tartandó esti ünnepi díszelőadáson is, ahol várhatóan a kormánytagok többsége jelen lesz.

Szili Katalin házelnök Hajdúdorogon mond ünnepi beszédet délután a sportcsarnokban.
Demszky Gábor főpolgármester a hagyományoknak megfelelően, a Március 15. téren, a Petőfi-szobornál szól az emberekhez 13 órakor.

A Fidesz az Erzsébet híd pesti hídfőjénél tart nagygyűlést 15 órakor, amelyen beszédet mond Orbán Viktor pártelnök és Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke. A nagygyűlésen Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is részt vesz. Kóka János, az SZDSZ elnöke reggel részt vesz az ünnepi zászlófelvonáson és ott lesz a Fővárosi Önkormányzat Március 15. téri ünnepségén is.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke az isaszegi és a monoki megemlékezésen vesz részt. A párt budapesti szervezete Gábor Áron II. kerületi szobránál emlékezik. Az eseményen beszédet mond Almássy Kornél, az MDF alelnöke. A múzemkerti ünnepi műsor az idén nem tartozik az állami vezetők protokollrendezvényei közé, így nem vesznek részt rajta automatikusan a közjogi méltóságok. Kormányzati szónok már tavaly sem volt, idén a miniszterelnök részt sem vesz az eseményen.

A Nemzeti Múzeum épülete előtt tavaly a Családunk Magyarország című állami ünnepséget szinte végig füttyszó kísérte, a műsort a miniszterelnököt gyalázó bekiabálások zavarták meg. A rendezvényen tavaly megjelent Szili Katalin házelnök, Bihari Mihály, az Alkotmánybíróság és Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, továbbá Havril András, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását