2024. április 28. - Valéria

A Honvédelmi Minisztérium ünnepsége

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, valamint a magyar sajtó napja alkalmából kitüntetéseket, elismeréseket adtak át a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség központi ünnepségén csütörtökön Budapesten.
2008. március 13. csütörtök 17:56 - Hírextra

Az elismeréseket Szekeres Imre honvédelmi miniszter és Havril András vezérezredes, a Magyar Honvédség vezérkari főnöke nyújtotta át a Stefánia-palotában. Az ünnepségen részt vett a szaktárca és a honvédség több vezetője is.

Szekeres Imre beszédében kiemelte: "tisztelettel hajtunk fejet e napon mindazok előtt, akik a mindenkori magyar haderőben szolgálatot teljesítettek. S, ha a sors úgy hozta, életüket áldozták a hazáért, nemzetünk felemelkedéséért. Legyünk büszkék a hagyományainkra, értékeinkre, szabadságharcaink hőseire."

A köztársasági elnök - a honvédelmi miniszter előterjesztésére -, beosztásában huzamos időn át végzett kiemelkedő munkássága elismeréseként a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikereszt katonai tagozatát adományozza Svéd László nyugállományú altábornagynak, az Állami Egészségügyi Központ, rehabilitációs főigazgató helyettesének.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt katonai tagozatát tízen, az Érdemkereszt különböző fokozatait pedig heten vehették át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását