2024. április 28. - Valéria

Vállig beszorult a karja a WC-be

Vállig beszorult a karja a vécékagylóba egy idős férfinak, miközben elejtett lakáskulcsai után kutatott a nyugat-ukrajnai Rivne klinikájának mosdójában, ahonnan csak a katasztrófavédelem mentőalakulatának köszönhetően sikerült kiszabadulnia.
2008. március 12. szerda 11:51 - Hírextra

 Az esetről szerdán beszámoló kijevi NTN tévécsatorna honlapja szerint a pórul járt 76 éves Olekszij Kopikov szégyellte az egészségügyi intézmény személyzetének segítségét kérni a kulcscsomó kereséséhez, ezért maga próbálkozott a megtalálásával. Csak akkor kezdett segítségért kiabálni, amikor már rosszullét környékezte a beszorult keze miatt. A klinika dolgozói azonban nem tudtak segíteni rajta, ezért a helyi katasztrófavédelem mentőalakulatát riasztották, amely alig negyedóra alatt a helyszínre is érkezett.

A mentés a szakszolgálat munkatársait is komoly feladat elé állította, mert hasonló esettel még soha nem volt dolguk. Mint Leonyid Nazaruk, a Rendkívüli Helyzetek Mininisztériuma rivnei egységének parancsnoka elmondta, a porcelán vécékagyló széttörésével eleve nem próbálkozhattak, mert veszélyeztették volna a férfi kezének épségét. Az idő azonban sürgetett, mivel a szerencsétlenül járt ember karja gyorsan dagadni kezdett és erősen zsibbadt. Félő volt, hogy ha nem lépnek idejében, akkor elkezdődik a végtag szöveteinek elhalása.

A katasztrófavédelmiek a pórul járt páciens kimentésére hidraulikus ollót, kalapácsot, vésőt, feszítőt vetett be, de így is egy órába telt, amíg sérülés okozása nélkül sikerült kiszabadítaniuk a vécékagylóban rekedt végtagot.

A rivnei klinika gondnokának elmondása szerint gyakori eset, hogy a betegek kulcsokat, mobiltelefonokat ejtenek a vécékagylóba. Ennek köszönhetően már jól megtanulta, miként lehet speciális horog segítségével kiemelni az elmerült tárgyakat. A mostani esetben azonban még neki sem sikerül megtalálnia Olekszij Kopikov kulcsait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását