2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb tagokat kaptak el a lízingcsaló bűnbandából

Újabb két embert vett őrizetbe a rendőrség annak a lízingcsalásnak a nyomozása során, melyben a napokban már hat embert fogtak el Budapesten és a környékén - értesült a HavariaPress. A múlt héten rendőrkézre került hat gyanúsított közül négy főt a bíróság
2008. március 12. szerda 12:27 - Hírextra

Az elsőként elfogott bandatagokat múlt kedden reggel, jól szervezett akcióban fogták el, csaknem egy időben. Két másik gyanúsított a következő 24 órában került rendőrkézre, e héten kedden pedig lebukott egy 32 éves dunaharaszti lakos és egy 47 éves budapesti férfi is.

Az eddigi adatok szerint a gyanúsítottak 2005-2006 között összesen 11 lízingkérelmet nyújtottak be egy lízingcéghez nem létező lízingtárgyakra, melyből 10 esetben a szerződéskötés is megvalósult, így a bűncselekmény több mint 240 millió forint anyagi kárt okozott.

A nyomozás kiderítette, hogy a bűncselekmények elkövetésében legalább tízen vettek részt, akik előzőleg megállapodtak az elkövetés körülményeiben, és a nyereség elosztási rendjében is. Az ügynek budapesti, valamint pilisborosjenői, dunaharaszti és tinnyei lakhelyű gyanúsítottjai vannak; s az érintettek lakásán a hatóságok több tárgyi bizonyítási eszközt is lefoglaltak le. A további eljárást a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja le.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását