2024. május 25. - Orbán

Sorozatbetörőket rendőrkézen

A rendőrség hat, húsz év körüli fiatalt gyanúsít azzal, hogy ősz óta kilencszer fosztottak ki boltokat a dél-baranyai Ormánságban - közölte a siklósi rendőrkapitányság hivatalvezetője az MTI-vel szerdán.
2008. március 12. szerda 20:24 - Hírextra

A feltételezett elkövetőket több hónapon át tartó, aprólékos nyomozás végén, a napokban fogták el a siklósi és a vajszlói rendőrök. Jelenleg szabadlábon védekeznek, de ha bűnösségük beigazolódik, betöréses lopásért több év szabadságvesztésre is számíthatnak - mondta el Takátsy Zoltán.

A rendőr százados beszámolt arról, hogy a bűnözésből élő társaság tagjai éjszakánként Vejtiben, Piskón, Lúzsokon, és Kemsén hatoltak be különböző üzletekbe, ahonnan a könnyen értékesíthetőnek gondolt dohánytermékekből, konzervekből, italokból, mosóporokból annyit vittek el, amennyit csak tudtak. Ezzel alkalmanként 50 ezer-300 ezer forintos, összességében milliós károkat okoztak.

Takátsy Zoltán hozzátette: a fiatalok végül semmit sem adtak el, a zsákmányt felélték. Egyikük vallomásában azt is elmondta, hogy édesanyja egyszer pénzt adott neki, hozzon mosószert a közeli boltból, ám ő tudta, oda hiába menne, hiszen korábban maga lopta el az egész készletet. Így a pénzt zsebre tette, s az ágyneműtartóból "szolgálta" ki gyanútlan édesanyját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását