2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sokat utaznak a szomszédaink

Egyre több osztrák tölti utazással szabadságát: tavaly hatvan százalékuk volt legalább két napig "úton". Az osztrák Szabadidő- és Idegenforgalmi Kutatóközpont (IFT) felmérése szerint az utazásra fordított szabadság átlagosan 11 napot tett, ez évek óta nag
2008. március 12. szerda 12:08 - Hírextra

Érdekes módon azonban egyaránt növekszik mind a rövidebb idejű - néhány napos -, mind a huzamosabb - 14 napot meghaladó - utazások száma az osztrákok körében. Az utóbbiak aránya 2006-hoz képest például hárommal 27 százalékra emelkedett.

A legkedveltebb külföldi utazási célpont továbbra is Olaszország (14 százalék), majd Horvátország (10), illetve Görögország, Törökország és Spanyolország következik 6-6 százalékkal.

Az osztrákok közel egyharmada saját országát választotta utazási célpontnak tavaly. A legtöbben Stájerországban (7 százalék), Karintiában (ugyancsak 7 százalék) és Tirolban (3 százalék) töltötték szabadságukat.

A megkérdezettek 45 százaléka mondta azt, hogy az idén biztosan elutazik valahová szabadságra. 2006-ban még csak 39 százalékuk válaszolta ugyanezt. És ha szabadság, akkor leginkább valamelyik európai ország lesz a kiválasztott célpont. Európán kívüli vidékeket csak 14 százalékuk akar felkeresni 2008-ban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását