2024. április 29. - Péter

Lemondták az 50 milliós vacsorát

Felháborította a meghívott francia mesterszakácsokat az, amit egy bangkoki szálloda sütött ki gazdag ügyfelei számára, ezért a séfek lemondták részvételüket egy 300 ezer dolláros (50 millió forint) vacsorának az elkészítésében.
2008. március 12. szerda 19:13 - Hírextra

A Lebua hotellánc 50 kiemelt ügyfelét hívta meg a lukulluszi lakomára, amely előtt a tervek szerint lökhajtásos gépen elvitte volna őket az ország északkeleti részén lévő Szurin tartományba, hogy felhívja a résztvevők figyelmét az ott uralkodó általános szegénységre. A vacsora elkészítésére Jean-Michel Lorain és Michel Trama francia séfeket kérte fel a Lebua. A két mesterszakács olyan éttermeket vezet, amelyeket a francia gasztronómia bibliája, a Michelin útikalauz három csillaggal, a legmagasabb elismeréssel díjaz.

Tavaly még ők készítették el a Lebua terítékenként 29 ezer dollárba kerülő lakomáját, de mint elmondták, már akkor is kissé rosszul érezték magukat, noha a bevétel jótékonysági célt szolgált. "Mégis, amikor az emberek többsége csak nehezen veri el éhét, ez meglehetősen illetlen dolognak tűnt" - mondta el Jean-Michel Lorain az AFP-nek.

Idén azonban megtudták, hogy a bevételt nem a jótékonysági szervezeteknek utalja át a szállodalánc, inkább a milliomosok adakozó kedvét próbálja felkelteni a szegény területre szervezendő repülős kirándulással - ezért, közölték, "erkölcsi megfontolásból" nem főzik meg a vacsorát. Egy harmadik francia mesterszakácsot is meghívott a Lebua, de vele nem sikerült kapcsolatba lépnie az AFP-nek.
"Ahhoz, hogy a szegénységet megtapasztaljuk Thaiföldön, elég kilépni az utcára, nem kell repülőutat szervezni, majd Bangkokba visszatérve félreverni a harangot" - magyarázta Lorain.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását