2024. április 30. - Katalin, Kitti

Holland Cunami

Óriási az érdeklődés a SPACE Színház Holland cunami című áldokumentarista darabja iránt, így a LOW fesztivál keretében tartott két előadás mellett egy harmadik alkalommal, szerdán este 10 órakor is láthatja a budapesti közönség a holland-magyar produkciót
2008. március 12. szerda 16:53 - Hírextra

A Keleti pályaudvar kultúrtermében előadott darab alapötlete furcsának ható fikció: "Mi lenne, ha egy szökőár elöntené Hollandiát és egyedül Magyarország fogadná be a holland menekülteket? Mi lenne, ha Hollandiát teljes egészében kitelepítenék és a hollandoknak Magyarországon kellene megpróbálniuk felépíteni új életüket?"

Az előadás szereplői, Ardai Petra, Luc van Loo, Schermann Márta fikciót és valóságot, részben saját tapasztalataikat is felhasználva járják körül a témát, miközben a hagyományos színház határait is feszegetik. A szereplők végig interakcióban vannak egymással, a közönséggel és a videóbejátszásokon megszólaló hollandokkal és magyarokkal. Vetített képen tűnik fel Hajós András, mint "hollandügyi kormánybiztos".

"Mit jelent menekültnek lenni? Mennyire meghatározó a nemzeti identitás? Mit kell feladni, ha be akarsz illeszkedni? Mit kell feladni, ha be akarsz fogadni? Mit nem lehet feladni?" - fogalmazzák meg a felvetni kívánt kérdéseket az alkotók. Az álkatasztrófa ürügyén a SPACE rávilágít a két társadalom kulturális sajátosságaira, elgondolkodtatva és megnevettetve magyarokat és hollandokat egyaránt.

Az előadás a budapesti bemutatót követően a tervek szerint a pécsi TV-toronyban, majd az év végéig tíz várost érintő hollandiai turnén szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását