2024. április 18. - Andrea, Ilma

Tavaszi fesztivál Vácott

Minden eddiginél gazdagabb választékot kínál a pénteken kezdődő Váci Tavaszi Fesztivál kulturális rendezvénysorozata, amelyen április elejéig összesen 25 féle program között lehet válogatni - közölte Plentner Katalin szervező kedden az MTI-vel.
2008. március 11. kedd 15:01 - Hírextra
A reneszánsz jegyében összeállított zenei, képzőművészeti, színházi események sora péntek délután a Madách Imre Művelődési Központban nyíló, "Mátyás király és a Hunyadiak a magyar reneszánsz korában" című kiállítással veszi kezdetét - mondta Plentner Katalin, hozzátéve, hogy a gazdag dokumentációs anyag Dobai János történetíró, Vác díszpolgára gyűjteményét mutatja be, reprodukciókkal, korabeli írásos emlékekkel.

Vasárnap a tavaly már sikert aratott Kistérségi nap keretében hat cserhátaljai falu húsvéti szokásait, az ünnephez köthető képzőművészeti alkotásait ismerhetik meg a nézők, a Dunakanyar Népművészeti Egyesület tagjainak részvételével.

A szervező szerint érdekesnek ígérkezik a Matkovich Ilona váci újságíró novelláiból összeállított zenés pódiumest március 21-én a művelődési központban. Ugyanott március 26-án Haumann Péter tart önálló estet, amelyen a többi között Romhányi József "rímhányó" verseit adja elő.

Március 31-én Palya Bea ad koncertet, amelyen a magyar népzene mellett cigány, török és indiai népi dallamok is felcsendülnek. A fesztivál különlegességeként április 2-án Jonathan Russel hegedűművész, a 12 éves amerikai csodagyerek lép fel neves dzsesszzenészekkel.

A fesztivál április 5-én szintén egy zenei eseménnyel zárul: Giacomo Puccini Messa di Gloria című művét a Váci Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar adja elő a Baptista Imaházban.

A rendezvényekre a tavalyihoz hasonlóan, hozzávetően 10 ezer résztvevőre számít a város - fűzte hozzá Plentner Katalin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását