2024. május 6. - Ivett, Frida

Még egy szocialista elítélt

Nyíregyháza, 2008. március 10., hétfő (MTI) - Hamis tanúzásra felhívás büntette és más bűncselekmények miatt nem jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Gyarmati Mihályt, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei irodavezetőjét a Nyíregyházi Városi B
2008. március 11. kedd 07:08 - Hírextra
Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese és szóvivője arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy a még múlt csütörtökön, tárgyalás mellőzésével hozott határozat szerint Gy. Mihály vádlottat kétrendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt egy év börtönbüntetésre és 300 ezer forint pénzmellékbüntetésre ítélte a bíróság.

Hozzátette: a szabadságvesztés büntetés végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztették.
A szóvivő - aki nem kívánt az elítélt párthovatartozására kitérni - a végzés indoklásáról közölte: "Gy. Mihály egy ittas járművezetéssel kapcsolatban valótlan vallomástételre próbált két személyt rábírni". Megjegyezte, hogy a tanúk a rendőrségi kihallgatásuk során a vádlott felhívására nem tettek hamis tartalmú vallomást.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a végzés ezért nem jogerős, mert Gy. Mihály kérheti, hogy bírósági tárgyalást tartsanak az ügyében.

A történtek február elején, a Hír TV beszámolója alapján váltak közismertté, a televízió akkori közlése szerint az MSZP szabolcsi irodavezetője "egyik rokonának ittas vezetési ügyét szerette volna eltussolni, de kísérletéről hangfelvétel készült".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását