2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Kedvezményes jegyvásárlási konstrukció

Kedvezményes jegyvásárlási konstrukcióról állapodott meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum és a Regionális Összművészeti Központ (REÖK), a Vasarely- és a Picasso-kiállítás látogatói jegyük bemutatásával húsz százalék kedvezménnyel válthatnak belépőt a másik tá
2008. március 11. kedd 17:34 - Hírextra
Zombori István, a Móra-múzeum igazgatója kiemelte: a megyei fönntartású múzeum és a város működtette REÖK nem verseng egymással, elsősorban a közönség profitál abból, hogy Szegeden két intézmény rendezi egymás után a jobbnál jobb kiállításokat.

Herczeg Tamás, a REÖK igazgatója elmondta, hogy a két intézmény közötti együttműködés első lépéseként kedvezményes jegyvásárlási konstrukciót hirdetnek. A jövőben pedig az intézmények összehangolják programjaikat - tette hozzá.

Az együttműködést beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Magyarországon csak a fővárosban, a Magyar Nemzeti Múzeum és a Szépművészeti Múzeum között volt példa hasonló kedvezményes konstrukcióra.

A Móra Ferenc Múzeumban február közepén nyílt Vasarely-tárlat - amelyet három hét alatt több mint hétezren láttak - a művész életművének sokszínűségét mutatja be. A kiállításon megtekinthető negyvenhárom alkotást a pécsi és a Szépművészeti Múzeum, valamint magángyűjtők anyagából válogatták. A március végéig látható tárlatot egy kamarakiállítás is kiegészíti, melyet hazai családi- és magángyűjteményekben található Vasarely-művekből rendeztek.

A március 1-jén a szegedi Reök-palotában nyílt Picasso és a nemzetközi avantgárd című tárlaton a XX. század talán legizgalmasabb művészeti korszakáról, az avantgárd törekvéseiről kaphatnak átfogó képet a látogatók. Az első héten több mint ezerötszáz vendéget fogadó kiállítás gerincét Pablo Picasso negyven eredeti alkotásból álló sorozata - rézkarcok, litográfiák, fa- és linómetszetek - adja, melyet Honoré de Balzac Az ismeretlen remekmű című kisregényéhez készített. Az anyagot kiegészíti több, az aacheni Ludwig-gyűjteményből származó műtárgy: a Muskétás karddal című festmény, valamint egy bikaviadal-jeleneteket ábrázoló, nyolc részből álló kerámiasorozat is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását