2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tarlós: A nép ítéletet mondott

Minden valószínűség szerint sikert aratott a népszavazás, a nép politikai ítéletet mondott a kormány felett - mondta Tarlós István, a Fidesz népszavazási kampányának irányítója vasárnap, a párt budapesti központjában tartott sajtótájékoztatón.
2008. március 9. vasárnap 20:10 - Hírextra

Tarlós István szerint a kormányfő bejelentése már kevés, hiszen ügydöntő népszavazás esetén a kormánynak kötelessége visszavonni azokat az intézkedéseit, amelyekről az emberek véleményt mondtak. Gyurcsány Ferenc előzőleg bejelentette: április 1-től visszaállítják, a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj bevezetése előtti állapotot.

Ezeket előbb kellett volna meggondolnia, előbb kellett volna bejelentenie - reagált Tarlós István a Polgárok Házában a miniszterelnök szavaira.

A politikus szerint a nép politikai ítéletet mondott egy olyan kormány munkájáról, amely ellentétesen dolgozott és ellentétes politikai gyakorlatot folytatott, mint amit ígért. Úgy vélte, az emberek ítéletet fognak mondani arról a neoliberális szellemiségről is, amely már majdnem uralkodóvá kezdett válni.
Tarlós István azt mondta, Gyurcsány Ferencnek el kell döntenie, hogy a baloldali politika mellé áll, vagy folytatja "a neoliberális politika uszályába szegődött korábbi politikáját".

"Azok nyertek, akik nem csak tudatukkal, de lelkükkel is érezték az egyszerű igazságokat. Ha az igenek lesznek többségben, elmondhatjuk, hogy ezek az egyszerű igazságok nyertek, győzött a demokrácia" - fogalmazott.

A Fidesz kampányának irányítója, Budapest egykori főpolgármester-jelöltje kitér a főváros szavazati arányára is. Mint mondta, az előjelek szerint a várakozásnál magasabb volt a szavazási kedv Budapesten, és kíváncsian várja, hogy a mostani szavazási eredmény miként viszonyul a legutóbbi önkormányzati választás eredményéhez.

Mint állampolgár is arra kérem a miniszterelnököt, hogy azokat az embereket, akik ünnepelni mennek az utcára, ne bántsák, ha viszont mégsem ünnepelnének, akkor hívja őket vissza őket az utcáról - jegyezte meg Tarlós István.

A Polgárok Házában várja az eredményeket Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Semjén Zsolt, a KDNP elnök-frakcióvezetője is. Az este folyamán Áder János, a parlament fideszes alelnöke és Navracsics Tibor frakcióvezető is tart sajtótájékoztatót.

Orbán Viktor várhatóan este kilenc óra körül értékeli a nem hivatalos eredményt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását