2024. április 27. - Zita

Rendkívüli készültség

Legalább kétezer rohamrendőrt vontak össze a Parlamentnél és a Magyar Televízió onnan nem messze fekvő székházánál; a nap folyamán jó néhány rendkívüli esemény is történt, hárman meghaltak a szavazókörökben, továbbá volt verekedés, és több bejelentés is é
2008. március 9. vasárnap 19:04 - Hírextra

Budapesten nemcsak a Kossuth teret, hanem a környékét is kordonnal lezárták, az MTI tudósítói legalább kétezer, védőpajzzsal, rohamsisakkal és gázálarccal felszerelt rohamrendőrt számoltak össze. A rendkívüli készültség oka, hogy vasárnap estére két szervezet jelentett be megmozdulást a Kossuth Lajos térre, illetve a Szabadság térre.

Tizenhét beadvány érkezett az Országos Választási Irodához (OVI) vasárnap délután öt óráig; ezek közül tizenhárom kampánycsendsértéssel összefüggésben.

Három haláleset is történt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyharsányban a szavazókör kinyitása előtt rosszul lett és meghalt a szavazatszámláló bizottság egyik tagja. A Győr közeli
Nyúl községben egy 72 éves asszony halt meg, miután a szavazókörből kilépve rosszul lett és összeesett, a Borsod megyei Tornanádaskán pedig a szavazóhelyiségben rosszul lett és meghalt egy 74 éves férfi.

A szabolcsi Encsencsen ittas állapotban megütötte a szavazatszámláló bizottság egyik delegáltját egy választópolgár. A verekedő szavazó ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.
A Vas megyei Celldömölkön szándékosan elrontotta, keresztben áthúzta szavazólapjait, majd petíciót nyújtott át a helyi választási bizottságnak, és kamerázott a szavazóhelyiségben egy férfi.

A Hajdú-Bihar megyei Toldon áramszünet miatt zseblámpák fénye mellett kezdték meg a voksolást a korán kelők. Egy balatonszabadi választókörbe pedig ismeretlen tettesek betörtek még szombat este, a szavazás vasárnap azonban rendben megkezdődhetett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását