2024. május 3. - Tímea, Irma

Megvan az új nehézsúlyú bajnok

Samuel Peter a Boksz Világtanács (WBV) új nehézsúlyú bajnoka, miután címmérkőzésen technikai KO-val legyőzte Oleg Maszkajevet a mexikói Cancúnban.
2008. március 9. vasárnap 11:42 - Hírextra

Az összecsapást a mérkőzésvezető a hatodik menetben szakította félbe, amikor a nigériai öklöző ellenállhatatlanul megsorozta ellenfelét, aki képtelen volt erre válaszolni.

A 27 éves Peter 30-ra növelte győzelmeinek számát - emellett egy veresége van -, míg a kazah születésű orosz, de már az amerikai állampolgárságot is felvett, 39 esztendős Maszkajev 34 sikeresen megvívott ütközet mellé a hatodik vereségét volt kénytelen elkönyvelni.

Ezúttal öt megfontolt menet után - melyek során azért mindkét öklöző elhelyezett egy-két határozott ütést ellenfelén -, Maszkajev megtapasztalhatta, miért nevezik Petert "Nigériai Lidércnyomás"-nak. A kihívó egy jobbhoroggal megfogta riválisát, majd megállíthatatlanul ment előre, s mivel Maszkajevet már csak a kötelek tartották, a bíró beszüntette a ütközetet.

"Ki a következő? Én vagyok a bajnok. Ki a következő? - kiáltozta Peter a ring közepéről. - Már holnap készen állok. Én vagyok a legjobb nehézsúlyú" - folytatta.

A királykategória első mexikói címmérkőzést mintegy hatezren látták a helyszínen.

Noha ezután sokan minden bizonnyal Vlagyimir Klicsko, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) bajnoka elleni ütközetre lennének kíváncsiak, hírügynökségi jelentés szerint az ukrán klasszis bátyja, a korábbi bajnok Vitalij elleni mérkőzésnek van nagyobb esélye. Peter egyébként Vlagyimir Klicsko ellen szenvedte el egyetlen vereségét, még 2005 szeptemberében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását