2024. május 14. - Bonifác

Magyar-japán együttműködés

A mezőgazdaságra, a kertészettudományra is kiterjeszti együttműködését a Debreceni Egyetem és a japán Chiba Egyetem - közölte Nagy János professzor, a Debreceni Egyetem Agrár-és Műszaki Tudományok Centrumának (DEATMC) elnöke vasárnap sajtótájékoztatón, mi
2008. március 9. vasárnap 21:01 - Hírextra

Nagy János emlékeztetett rá, hogy egyetemüknek 1996 óta együttműködési szerződésben rögzített kapcsolata van a japán Chiba Egyetemmel.

Eddig főként oktatók és kutatók cseréjére került sor, a jövőben viszont a mobilitásprogram keretében támogatják a hallgatók és a doktori programokban résztvevők cseréjét is.

Inubusi Kazujuki professzor tájékoztatása szerint a Chiba Egyetem japán egyik vezető állami egyeteme, amely 10 karral rendelkezik: a bölcsészettudományoktól kezdve az orvostudományokon át az agrártudományokig kínálnak képzési programokat.

Sok külföldi egyetemmel tartanak kapcsolatot, s már több, mint 10 éves az együttműködésük a Debreceni Egyetemmel, amely most a kertészeti-mezőgazdasági együttműködéssel bővül.
A sajtótájékoztatón érdekes kutatási területnek nevezték a magyar medence jellegű kőzet és a japán vulkanikus kőzet vizsgálatát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását