2024. április 30. - Katalin, Kitti

Holm magasat ugrott

A svéd Stefan Holm nyerte a férfi magasugrást, míg a kubai Yargelis Savigne a női hármast a valenciai fedettpályás atlétikai világbajnokságon.
2008. március 8. szombat 22:10 - Hírextra
A magasugrók döntőjében Holm és az orosz Jaroszlav Ribakov különcsatájára lehetett számítani, s a két klasszis nem is okozott csalódást. A 2,32 méteres magasság után már csak ketten voltak versenyben, s a 2,34-en a címvédő Ribakov került előnybe, másodikra ugyanis átjutott a léc fölött.
Riválisa sikeres próbálkozása után Holm átvitte két hátralévő kísérletét 2,36-ra, s ez bejött neki, mivel rögtön átugrotta a lécet. Az orosz erre - sikertelen 2,36-os próbálkozása ellenére - azonnal emeltetett, a 2,38-at azonban kétszer leverte, így Holm a negyedik fedettpályás vb-aranyát gyűjtötte be.
Női hármasban a tavaly szabadtéri világbajnok Savigne utolsó, 15,05 méteres ugrásával nyerte meg a versenyt, miután az addig kereken 15 méterrel vezető görög Hriszopiji Deveci már nem tudott javítani. A harmadik helyet a szlovén Marija Sestak szerezte meg.
Közben a férfi 60 méter gát favoritja, a kubai Dayron Robles után a nők hasonló számának első számú esélyese is befejezte szereplését Valenciában: a világcsúcstartó svéd Susanne Kallur az elődöntőt megelőző bemelegítés során izomhúzódást szenvedett, s ezért visszalépett.
férfi magasugrás, világbajnok:
------------------------------
Stefan Holm (svéd) 2,36 m
2. Jaroszlav Ribakov (orosz) 2,34
3. Kiriakosz Joannu (ciprusi) és
Andra Manson (amerikai) 2,30-2,30

női hármasugrás, világbajnok:
-----------------------------
Yargelis Savigne (kubai) 15,05 m
2. Hriszopiji Deveci (görög) 15,00
3. Marija Sestak (szlovén) 14,68
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását