2024. május 18. - Erik, Alexandra

Holdingba szervezik a városi tulajdonú cégeket Pécsett

Holdingban működik a jövőben a városi többségi tulajdonú cégek nagy része a baranyai megyeszékhelyen, az átszervezést a takarékosság indokolja - közölte a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő Vállalat (PVV) Zrt. vezérigazgatója pénteken Pécsett, sajtótájé
2008. március 7. péntek 17:32 - Hírextra
A város közgyűlése csütörtök éjjel határozott arról, hogy a PVV Zrt.-be apportálja tizenkét önkormányzati részvénytársaság és közhasznú társaság tulajdonrészét. Az így létrejövő, úgynevezett törzsház konszernnek köszönhetően évente százmilliós nagyságrendű összeg spórolható meg a gazdálkodás racionalizálásával, kapacitások koordinációjával, bizonyos tevékenységek együttes elvégzésével - mondta Varga Péter.

Hozzátette: eredetileg húsz vállalat holdingba tömörítésében gondolkodtak, de több cég esetében ez egyelőre nem, vagy egyáltalán nem megoldható. Példaként hozta fel, hogy a kisebb részben francia tulajdonú Pécsi Vízmű beszervezéséhez a menedzsment, a Zsolnay Porcelánmanufaktúráéhoz az ÁPV Zrt. hozzájárulása szükséges, a hulladékkezelő BIOKOM-ot a Mecsek-Dráva hulladékgazdálkodási program sikere, a távhőszolgáltató PÉTÁV Kft.-t a várossal kötött szindikátusi szerződése okán nem lehet bevonni a holdingba.

Varga Péter szerint a Pécsi Vízmű, a Zsolnay gyár és még két másik vállalattal még ez év folyamán sikerül megegyezni, így jövő év januárban tizenhatra nőhet a konszern tagjainak száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását