2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Hiller az esélyegyenlőségért

Az oktatási tárca tervei szerint 2009-ben és 2010-ben is 5-5 milliárd forintot fordítanak majd az Új Tudás, Új Iskola program keretében a bölcsődei és óvodai hálózat fejlesztésére, férőhelyek bővítésére - közölte Hiller István egy háttérbeszélgetésen.
2008. március 7. péntek 09:24 - Hírextra

A miniszter elmondta: meg szeretnék teremteni a feltételét annak, hogy a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek hároméves koruktól óvodába járhassanak. Emellett szüleiknek is segítséget nyújtanának, hogy a gyerekek minél hamarabb bekapcsolódhassanak az óvodai ellátásba. Ennek érdekében bevezetnék a beóvodáztatási támogatást: a hátrányos helyzetű gyermekek szülei óvodába lépéskor 20 ezer forintot kapnának, s minden félévben további 10 ezer forintot, ha a gyermek az óvodai foglalkozások legalább 75 százalékában részt vesz.

E célra 2009-ben 333 millió forintot, 2010-ben 730 millió forintot fordítanának. Hátrányos helyzetű fiatalok táboroztatására jövőre egymilliárd forintot különítenek el.

Megerősítik a védőnői hálózatot, a védőnők számát évente 100-zal, összesen háromszázzal emelik, aminek költsége 350 millió forint évente.

Mérésekre további 350 millió forintot különítenek el, hogy információkkal rendelkezzenek a rendszerről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását