2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány Ferenc és a nőnap

Gyurcsány Ferenc szereti a nőnapot: "nem a leereszkedő fajtát, nem azt, amelyik megköszöni a vasalt inget és a megfőzött vacsorát, hanem azt, amelyik ha csak egyetlen napra, mintegy együtt érez a nővel, elfogadva, hogy a hagyományos szeretet foglyaként ne
2008. március 7. péntek 19:38 - Hírextra
A miniszterelnök úgy fogalmazott, nem szereti a férfiak önfelmentő nőnapi köszöntőjét.

"Ezzel szemben szeretem annak belátását és elfogadását, hogy úgy összetartozunk, ahogy a hold fénye és a nap sugara, ahogy az ár meg az apály. Szeretem azt a csodát, ami a nőben van: az érzékenységét, a képességét, hogy több helyre figyeljen, színes fantáziáját. Szeretem a misztikus titkot, hogy ölében gyermek fogan. A képességét, hogy meghallja két ajtón keresztül is, ha nem úgy fordul a gyerek, ahogyan korábban szokott.

Szeretem a sokszor egyébként túlzottnak tűnő aggodalmát. A képességét, hogy úgy és arról beszéljen, amire én nem vagyok képes. Azt, hogy nyitottabb az emberi élet hétköznapi örömei és gyötrelmei iránt. Azt, hogy talán jobban érti a szépség nyelvét és művészetét" - írta blogjában a kormányfő.

Hangsúlyozta: örül annak, hogy a világ arra felé tart, hogy a nők nem csak jogaikban lehetnek egyenlők, hanem egyre inkább lehetőségeikben is azzá válnak, és közben mégis nők maradnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását