2024. április 29. - Péter

2 milliárd 356 millió 386 ezer 190 forintos nyeremény

Minden idők harmadik legnagyobb - 2 milliárd 356 millió 386 ezer 190 forintos - ötöslottó-nyereményét átutalták annak a játékosnak, aki egyedüliként találta el a január 19-i sorsoláson kihúzott számokat - hangzott el a Szerencsejáték Zrt. péntek délelőtti
2008. március 7. péntek 15:19 - Hírextra

Sok minden nem derült ki a tájékoztatón a nyertes kilétéről, annyit már eddig is tudtak a téma iránt érdeklődők, hogy Miskolcon, a Szinva Park bevásárlóközpontban küldték játékba a milliárdokat érő öt számot, amelyek a következők voltak: 5, 24, 59, 62, 86.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy nő vagy férfi volt-e a nyertes, illetve hogy egyedül játszott-e, netán egy csapat vagy egy család lottózott-e, sem érkezett konkrét válasz Somorai Lászlótól, a Zrt. szóvivőjétől. Azt sem tudni, hogy magyar állampolgár volt-e a nyertes - átjöhetett például a közeli Szlovákiából is lottózni -, de az biztos, hogy magyarországi bankfiókba történt meg az átutalás.

Annyi viszont kiderült, hogy nem egyhetes lottószelvénnyel játszott a nyertes, hanem öthetessel.
A fent szereplő többmilliárdos nyeremény már nettó összegként értendő, azaz levonták belőle a 20 százaléknyi nyereményadót.

Hogy milyen gyakoriak a milliárdon felüli nyeremények, abban ciklikusságot nem lehet felfedezni - természetesen elég ritkák. De nem annyira ritkák, mint az öt szám eltalálása: legutóbb idén, a 8. játékhéten fordult elő ötös, amely 674 millió 684 ezer 995 forintot ért.

Éppen ezért ezen a héten az ötöslottónál nagyobb nyereménnyel kecsegtet a skandináv lottó.
A tájékoztatón az is elhangzott, hogy megújul a Tippmix játék és újabb internetes fogadójáték indul április végén.

A Szerencsejáték Zrt. Tippmix Kupa néven Országos Kispályás Labdarúgó Tornát szervez április 12. és május 24. között - jelentette be Somorai László a tájékoztatón, amelyen részt vett Telek András, az FTC legendás hátvédje és Nemcsák károly színész is, a Színész Labdarúgó Válogatott vezetője.
A versenykiírás részletei és a témával kapcsolatos további információk a www.szerencsejatek.hu honlapon találhatók meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását