2024. május 5. - Györgyi

Program a motorozás szerelmeseinek

Még légzsákkal felszerelt motorosruha és fűthető kormánymarkolat is lesz a hetedik Budapest Motor Kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol megépítik az ország legnagyobb fedett gördeszkaparkját.
2008. március 6. csütörtök 15:30 - Hírextra

A motorkerékpár szakkiállításhoz idén először extrémsport-kiállítás is kapcsolódik Action Dayz néven. Az ötnapos közös rendezvény március 12-én kezdődik, Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyző nyitja meg.

12 ezer négyzetméteren közel 150 kiállító mutatja be termékeit, köztük a legvadabb fejlesztéseket. Felvonul az összes nagy márka, a szaksajtó és a motorsportszervezetek. A budapesti Közlekedési Múzeum 30 veterán motorkerékpárt mutat be, de lesznek quadok is és bemutatkozik Siklósi Gábor. A hős mentős szolgálaton kívül, motorja segítségével mentette meg egy kislány életét tavaly decemberben, aztán elárverezte a gépét és a bevételt egy kórháznak adta. Most egy híres olasz gyártó támogatásával az ország első mopedes mentője lett. "A pizza is hamarabb odaér robogóval, mint autóval" - mondta Siklósi a rendezvényt beharangozó budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön.
Az Action Dayz kiállítói 30 outdoor- és extrémsportot képviselnek, a nyíregyházi és a székesfehérvári gördeszkáspark elemeiből pedig megépítik a legnagyobb magyarországi fedett pályát, amelyet két napig bárki kipróbálhat, három napon pedig versenyeket rendeznek rajta görkorisoknak, bmx-eseknek és gördeszkásoknak.

A kőbányai vásárvárosban a Fővárosi Közlekedésbiztonsági Tanács munkatársai is ott lesznek: totálkáros motorokat állítanak ki a balesetek helyszínén készült fotókkal együtt, kreszvetélkedőket, játékokat és bemutatókat rendeznek, és tanácsot adnak a biztonságos motorozáshoz. Minderre nagy szükség is van tavasz elején, a motoros szezon kezdetén, hiszen tavaly 135 motorkerékpáros halt meg a magyar utakon, harmincöttel több, mint 2006-ban, és egy év alatt 77 százalékkal nőtt a motoros balestek száma.

A dupla kiállítás március 16-ig tart. A szervezők 60-80 ezer látogatóra számítanak. A felnőtt belépőjegy 1500 forintba kerül és Harley Davidsont lehet nyerni vele a rendezvényt zárósorsoláson. A főnyeremény mellé vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági tréning is jár.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását